Taallessen

Nederlands voor beginners

In januari 2015 is gestart met negen leerlingen. Zij kregen één maal per week les. Er was een ochtend- en een avondcursus. Iedere les bestond uit vijf onderdelen: Luisteroefeningen; leesoefeningen; schrijfoefeningen; spreekvaardigheid en eenvoudige grammatica.

De cursussen zijn voor één gedeelte klassikaal en voor één gedeelte individueel. De cursisten helpen elkaar doordat er sommige hoogopgeleide cursisten zijn die meerdere talen spreken.

De lessen Nederlands voor beginners zijn op dinsdag en donderdag van 10:00 – 12:00 uur.

 

Nederlands voor gemiddelden

De lessen Nederlands voor gemiddelden zijn op maandag en vrijdag van 10:00 – 12:00 uur.

 

Nederlands voor gevorderden

In september 2015 zijn we ook gestart met lessen Nederlands voor gevorderden. Hieraan nemen doorstromers van de lessen Nederlands voor beginners, nieuwe Nederlanders die hun inburgeringsexamen al hebben gehaald en leerlingen die al langer in Nederland wonen, maar die geen inburgeringsexamen hebben hoeven doen.

De lessen Nederlands voor gevorderden vinden plaats op donderdag van 13:00 – 15:00 uur.

 

Engels voor beginners

Deze cursus wordt één maal per week gegeven. Er nemen 5 dames aan deel, zowel van oorsprong Nederlandse vrouwen die nooit Engels hebben geleerd, als vrouwen met een van oorsprong andere nationaliteit. Zij voelen in het dagelijks leven een gemis, omdat het Engels en de Engelse terminologie zo ingeburgerd is in het Nederlandse leven, dat iedereen er maar vanuit gaat dat het Engels ook door iedereen begrepen wordt.

De nadruk bij deze lessen ligt op verzoek van de dames voornamelijk op spreekvaardigheid, maar elke les bevat een stukje lezen, spreken, grammatica en schrijfvaardigheid.

De Engelse lessen zijn op maandag van 15:00 – 16:30 uur.

 

Engels voor gevorderden

De lessen Engels voor gevorderden vinden plaats op maandag van 11:00 – 13:00 uur.

 

Voor meer informatie neemt u contact op via dit contactformulier.